English
Se alle eiendommer i kart Forrige / Neste Eiendom
Akersgata 11 Kontorlokaler - Fasade Akersgata 11 Kontorlokaler - Inngang Akersgata 11 Kontorlokaler - Kontor Akersgata 11 Kontorlokaler - Kontor Akersgata 11 Kontorlokaler - Fellesareal Akersgata 11 Kontorlokaler - Bakgård Akersgata 11 Kontorlokaler - Område Akersgata 11 Kontorlokaler - Område Akersgata 11 Kontorlokaler - Område Akersgata 11 Kontorlokaler - Område Akersgata 11 Plan 2 - 397 kvm
Mer info
Bla i Prospekt
PDF - Prospekt
Utskriftsvennelig versjon

Akersgata 11

Type: kontor
Totalt utleieareal: 397 m²
Minimum utleieareal: 397 m²
Ledig fra: Ledig nå Megler: Anders Heffermehl
Mob 950 63 693

Akersgata 11

Beskrivelse

Akersgaten er en historisk viktig gate som markerer høydedraget i landskapet fra Akershus festning opp mot Gamle Aker kirke.


Akersgaten er i dag gateløpet mellom Akershus festning og St. Olavs kirke. Denne strekningen er en del av den opprinnelige Akersveien som ble anlagt på 1300 ­tallet som forbindelse mellom Gamle Aker Kirke og middelalderfestningen på Akersneset. Veien ble i sin tid anlagt på Akers­ ryggen og følger høydedraget fram til festnings­ anlegget. Gata er dermed eldre enn Christian IV’s by.


Bygget

Mellom Wessels plass og Christiania Torv, i en av de travleste delene av Akersgaten, ligger Akers­ gaten 11. Bygget er oppført i 1906 med kraftige murpilarer og store vindusflater i fasaden, med sparsom bruk av ornamentikk. Bygningen har beskjedne tre etasjer mot gaten. Det brede inngangspartiet og den tydelige og elegant buede porten, gir byg­gningen et fremtredende men allikevel diskret uttrykk. Bygningen er oppført rundt en liten indre gård. Den smale bygningskroppen og det indre gårdsrommet gir god romfølelse og lys til alle arbeidssoner. Lokalene er rehabilitert i en spennende kombi­nasjon med moderne innredningsløsninger som tilfreds­stiller dagens krav til effektive kontor­ lokaler.


Beliggenhet

Den umiddelbare nærheten til Stortinget, Rådhuset og Aker Brygge, gjør dette til et attraktivt sted å arbeide. Kvadraturen er et spennende om­råde som danner bro mellom CBD og Bjørvika, og således ligger i gåavstand midt mellom Oslos to fremste forretningsområder. Kvadraturen huser en vital blanding av kompe­tansemiljøer innen arkitektur, analyse­ og rådgivning, politiske institusjoner og offentlige bedrifter. I nabolaget er det flere attraktive cafeer og restauranter til lunsj så vel som til middag, herunder Brasserie Hansken, Restaurant Enge­bret, Staatholdergaarden, Café Grosh og Kafé Celcius. I tillegg byr Kvadraturen på flotte museer og kulturinstitusjoner som Samtidskunstmuseet og Arkitekturmuseet. Akersgata er i ferd med å ferdigstille en storstilt opprustning. Hensikten har vært å fremheve Oslos historiske sentrum. Dette er et område i sterk vekst!


Klima og luft

Det er installert nytt, moderne ventilasjonsan­legg med kjøling, som tilfredsstiller moderne krav til et godt inneklima.


Arealene

2. etg. 397 kvm BTA.


Fellesfasiliteter

Sykkelparkeringfullscreen_ico Plantegninger

Akersgata 11 Plan 2 - 397 kvmKart
Arealtabell
397 m²

Photo:

Plantegninger:

Information